tisdag, juni 19, 2007

Lokala skurar

Idag, på väg genom Söder från praktikplatsen, kändes Stockholm nästan nästan som Malmö. Allsvensk derbystämning på gatorna och på torget och på uteserveringar badande i sol, poliser i piketbussar, människor som tryckt på pausknappen och lagt sig på gräsmattan framför båghuset. Glada fotbollsfans, lummiga gator, sol, öl och poliser.

Skillnaderna var bara att fotbollsfansen var klädda i grönvitrandigt istället för himmelsblått. Att inga poliser satt på hästar. Att torget som hyste människor leendes mot solen inte var kullersten omringat av vackra höga stenhusfasader utan platta asfaltliknande block omringade av gråa 1990-talsmoderna betongbyggnader. Att det inte tog tio minuter att komma hem utan en timme och tio minuter. Och att när det där tåget som också är en skillnad stannade i Norrviken så var det inte sol utanför tågdörrarna utan hällande regn.



För övrigt har jag fått bältros sen sist. Hur många av er kan ärligt räcka upp handen och säga att ni också har haft det? Så sjukt många tantpoäng till mig.

Inga kommentarer: